Regjeringen frykter Mariafeiring

Hanoi (KAP) - Den vietnamesiske regjeringen vil begrense feiringen av 200-årsjubileet for Mariaåpenbaringen i La Vang til et minimum. Å transportere og huse tusenvis av mennesker på et sted blir for dyrt for et fattig land, og derfor ikke ønskelig, sa generalsekretæren i Vietnams kommunistiske Parti, Le Kha Phieu, til journalister i Hanoi. Derfor vil bare noen få troende bli tillatt å feire 200-årsdagen for Madonnaen av La Vang i erkebispedømmet Hue. Likevel vil ikke regjeringen forby feiringen. Den katolske Kirke hadde opprinnelig planlagt å feire La Vang-jubileet nasjonalt og internasjonalt. I Vietnam er ca 10 millioner av de 70 millioner innbyggerne katolikker.

Kathpress 6. mai 1998; o. pe

av Webmaster publisert 07.05.1998, sist endret 07.05.1998 - 12:26