Kirken hjelper tørkeofre

Rio de Janeiro (KAP) - Den brasilianske kirken vil hjelpe de sultende menneskene nordøst i landet med et solidaritetsprogram. Det kunngjorde formannen for Bispekonferansen for Latin-Amerika, kardinal Lucas Moreira Neves, ved avslutningen av biskopenes 36. fellesmøte. Kirken vil hjelpe menneskene i 8.000 menigheter med penger og matvarer gjennom den nåværende tørkeperioden. Den uforutsette tørken, som blir forsterket av klimafenomenet «El Niño», er en livsfarlig trussel for nesten ti millioner mennesker.

Samtidig kritiserer biskopene regjeringens manglende vilje til å finne en endelig løsning for det «århundregamle problemet» med tørken. Regjeringen må gjennom konkrete prosjekter fjerne de vanskelighetene som er knyttet til tørken. En mulig måte er en landreform. Det ville sikre den sosiale freden både i de landlige områdene og i storbyene, som er preget av arbeidsløshet, vold og korrupsjon.

Kathpress 6. mai 1998; o. pe

av Webmaster publisert 07.05.1998, sist endret 07.05.1998 - 12:26