EU-kommisjonen vil redde kloster

Brussel (KAP) - EU-kommisjonen vil gripe inn for å bevare et armensk kloster på Nord-Kypros. I samtaler med representanter for Nord-Kypros og Tyrkia vil de medvirke til at klosteret blir bevart som et kulturgode, erklærte EU-kommissær Hans van den Broek i Brussel. Etter opplysninger fra parlamentsmedlemmer skal klosteret gjøres om til et hotell. De nordkypriotiske myndighetene hadde gitt sin tillatelse.

Kypros har vært delt siden 1974. Etter den tyrkiske invasjonen ble nesten hele den kristne befolkningen i nord fordrevet til Sør-Kypros. Den staten som ble utropt av de kypriotiske tyrkerne, anerkjennes ikke av andre land enn Tyrkia. I de siste årene har stadig oftere ortodokse kirker og klostre blitt kjøpt til profane formål.

Kathpress 6. mai 1998; o. pe

av Webmaster publisert 07.05.1998, sist endret 07.05.1998 - 12:26