Kardinal Ortega kritiserer økonomien

Havanna (CWN) - I en av de mest kritiske erklæringer som noensinne er gitt ut av en kubansk kirkeleder mot kommunistregjeringen, sa kardinal Jaime Ortega y Alamino av Havanna denne uke at den amerikanske blokaden av Cuba ikke er øyas eneste økonomiske problem. I et intervju med Palabra Nueva, erkebispedømmets offisielle tidsskrift, sa kardinalen at den økonomiske krisen i det kommunistiske Cuba ikke bare skyldes blokaden, men er forårsaket av «våre egne feil på det økonomiske området og felene til selve det kubanske økonomiske systemet». Kardinalen minnet om at paven under sitt besøk «ikke bare oppfordret verden til å være åpen for Cuba, men også Cuba om å være åpen for verden».

Blant årsakene til de økonomiske problemene nevnte Ortega «krisen i de sosialistiske land, særlig Russland, et land som pleide å hjelpe den kubanske regjeringen». Han sa at Kirken ikke ignorer disse problemene, selv paven ikke snakket om dem under besøket, men konsentrerte seg om å kritisere blokaden.

Kardinal Ortega understreket at Kirken ikke ønsker noen slags makt, men ønsker bare å evangelisere og prøver å øke sin kapasitet for å betjene befolkningen.

Catholic World News 6. mai 1998; o: pe

av Webmaster publisert 07.05.1998, sist endret 07.05.1998 - 12:26