Kardinal kritiserer forholdet til staten

Praha (KAP) - Erkebiskopen av Praha, kardinal Miloslav Vlk, har i et brev til presidenten for Europakommisjonen, Jacques Santer, beklaget manglende fremskritt i forholdet mellom stat og kirke i sitt land. Dette bekrefter talsmannen for den tsjekkiske bispekonferansen, Miloslav Fiala. I brevet dreier det seg om økonomiske og rettslige spørsmål. For eksempel blir det beklaget at den tsjekkiske regjeringen bare svært nølende går inn på Kirkens ønsker.

Særlig er ikke formuesspørsmål som tilbakegivelse av bygninger til Kirken og det mulige samarbeidet mellom Kirke og stat på det sosiale området regulert, sier Fiala. Også sjelesorgen for militære og fanger må bli avklart. I tillegg krever Kirken opprettelsen av en kommisjon med representanter for begge parter for å utarbeide en avtale om disse spørsmålene. Regjeringen har imidlertid hittil utsatt opprettelsen av en slik kommisjon. Kardinal Vlk, som også er formann for «Rådet for de europeiske bispekonferansene» (CCEE), reiser med en delegasjon til Brussel fra 25. til 28. mai.

Kathpress 7. mai 1998, o: pe

av Webmaster publisert 17.05.1998, sist endret 17.05.1998 - 21:42