Asia-synoden slutt, paven til Calcutta?

Roma (KAP) - Den indiske byen Calcutta er en av stedene hvor pave Johannes Paul II neste år muligens offisielt vil avslutte Asia-synoden og offentliggjøre sluttdokumentet. Dette ble meldt i Roma sist fredag, dagen etter avslutningen av synodens fire uker lange «arbeidsfase». I følge disse opplysningene anbefalte et flertall av synodefedrene paven på sin neste reise til Asia å ikke bare besøke en by, men om mulig flere byer og der publisere resultatet fra biskopenes møte. Som andre reisemål ble nevnt Manila, hovedstaden på Filippinene, der 40 % av Asias katolikker bor, og den sørkoreanske hovedstaden Seoul og Hong Kong.

Om synodeavslutningen finner sted i ett eller flere land, er hovedsakelig avhengig av pavens helsetilstand. For en reise til India - Bombay blir også nevnt - taler det faktum at paven sist var der vinteren 1986, mens han var i Manila så sent som i begynnelsen av 1995.

Kathpress 15. mai 1998, o: pe