Presters deltakelse i folkemordet i Rwanda bestrides

Roma (KAP) - Vatikanets misjonsnyhetsbyrå Fides bestrider at geistlige deltok direkte i folkemordet i Rwanda. «Etter våre informasjoner har ingen prester deltatt i massakrene», understreket Fides'sjefsredaktør Bernardo Cervellera til journalister i helgen. Likevel kan man ikke utelukke at en og annen geistlig har gått inn for en av de etniske partiene. Likeledes finnes det informasjon om at prester under truseler har forrådt personers tilhørighet som enten hutu eller tutsi, og dermed indirekte støttet militsene. For sjefsredaktøren for Fides tyder mye på at Rwandas regjering ville øve press på Kirken i sammenheng med folkemordet. I følge journalisten finnes det heller ikke tilstrekkelig bevis mot de to prestene som er dømt til døden, Jean-François Kayiranga og Edouard Nkurikiye.

Organisasjonen «African rights» i London skrev forrige uke i et brev til paven om en «direkte deltakelse» fra Kirkens folk i massakrene i den østafrikanske staten.

Kathpress 17.5.98, o: pe

av Webmaster publisert 17.05.1998, sist endret 17.05.1998 - 21:42