Benediktinerkloster grunnlegges

Vilnius (KAP) - I Litauen vil man for første gang på nesten 200 år igjen få et benediktinerkloster. Det franske abbediet Solesmes forbereder en ny grunnleggelse i Palendriai i bispedømmet Siauliai. Etter selvstendigheten i 1991 har fire litauere trådt inn i Solesmes, og de skal nå sammen med åtte franske munker bygge opp det nye klosteret. Grunnleggelsen blir blant annet støttet av den tyske katolske avisen «Deutsche Tagespost».

Det monastiske livet opphørte i Litauen på begynnelsen av 1800-tallet på grunn av undertrykkelsestiltak mot Den katolske kirke fra de russiske myndighetene. Etter den litauiske uavhengigheten i 1918 var de bare de aktive ordensfellesskapene som ble gjenoppvekket.

Kathpress 19. mai 1998, o: pe

av Webmaster publisert 20.05.1998, sist endret 20.05.1998 - 08:27