Den røde Hærs kor synger for paven

Vatikanet (CWN) - I en gest med bemerkelsesverdige historiske og økumeniske implikasjoner vil Den røde Hærs kor på Kristi Himmelfartsdag synge Fadervår til ære for pave Johannes Paul II. Det skjer i en offentlig forestilling på Den røde Plass i Moskva, som overføres direkte av det italienske fjernsynsselskapet RAI.

Den røde Hærs kors opptreden er en del av et større program som forberedes av RAI i samarbeid med Vatikanets komite som forbereder Jubelåret. Programmet vil sette søkelys på flere byer rundt om i verden som har spilt en historisk rolle i utviklingen av kristendommen. Disse inkluderer Moskva sammen med Canterbury, Istanbul (Konstantinopel) og Beirut.

Det er bemerkelsesverdig at Den røde Hær, som en gang viet seg til spredningen av ateistisk ideologi, vil delta i et program viet kristendommen. Det er like bemerkelsesverdig at det russiske koret dediserer sin opptreden til pave Johannes Paul II, på en tid da de økumeniske forbindelsene mellom Den hellige Far og den russisk-ortodokse patriarken Alexej II av Moskva er tydelig kjølige. Siden avlysningen av et planlagt møte med paven i juni 1997 har patriarken, som har betydelig politisk innflytelse i Russland, gjentatte ganger insistert på at et slikt møte ikke kan finne sted så lenge Den katolske Kirke fortsetter å drive «proselyttisme» i «tradisjonelt ortodokse» områder som Russland og Ukraina.

Catholic World News 19. mai 1998, o: pe

av Webmaster publisert 20.05.1998, sist endret 20.05.1998 - 08:27