Kinesiske misjonsnyheter fra Vatikanet på nettet

Ved ti-årsminnet for massakren på Den himmelske freds plass i Beijing startet Vatikanets flerspråklige misjonsnyhetsbyrå Fides en utgave på kinesisk via Internet. Slik håper man å kunen spre nyheter om Den katolske kirke til Kina hvor den er forbudt.

"Det er første gang en publikasjon fra Vatikanet utgis på kinesisk", sier nyhetsbyrået Fides som formidler nyheter fra Den katolske kirke i alle verdens land på de største språkene. "Hensikten er å sette det kinesiske folk i kontakt med pavens virksomhet og med Den katolske kirkes misjon i hele verden." "Fides" er latin og betyr "tro".

Kina tillater ikke landets katolikker å ha kontakt med paven og verdenskirken. Katolikkene er derfor splittet i en regjerigskontrollert "patriotisk" kirke og en underjordisk pavetro del. Den underjordiske kirken antas å ha mellom 8 og 10 millioner medlemmer, omtrent dobbelt så mange som den offisielle patriotiske grenens fire millioner. Nå og da gjennomlever den underjordiske kirkens prester og biskoper ulike forfølgelser. I følge den USA-baserte kardinal Kung-stiftelsen ble for eksempel en biskop fra den underjordiske kirken tatt pågrepet pinsedag i nærheten av Beijing.

Den kinesiske utgaven av Fides ble opprettet for en måned siden da Kina vegret seg for å gi to kinesiske biskoper pass så de kunne delta i bispesynoden om Asia i Vatikanet.

Fides finnes på Internett på adressen www.fides.org. Ifølge Fides finens det 820.000 internettbrukere i Kina.

OB/5.6.98

av Webmaster publisert 07.06.1998, sist endret 07.06.1998 - 17:34