Biskop ber om inngripen i Kososvo

Vatikanets misjonsnyhetsbyrå Fides har intervjuet en katolsk biskop i det nordlige Albania, som sier at verdenssamfunnet må gripe inn i Kosovo, ettersom situasjonen i denne serbiske provinsen holder på å eksplodere.

"Verdenssamfunnet må gripe inn i Kosovo umiddelbart. Det kan ikke vente som det gjorde i Bosnia. Her kan alt eksplodere", sier biskop Angelo Massafra til Fides.

Kosovo er en provins i Serbia med en stor albansk minoritet. Den økende volden mellom serbere og etniske albanere har gjort at hundrevis av disse er flyttet til Albania. Minst 250 personer er drept siden februar. De etniske albanerne vil bli selvstendige fra Belgrad. Biskop Massafra oppfordrer de serbiske myndighetene til å gjenopprette den selvstendighet som Kosovo hadde frem til 1989. Han sier at det bare er på den måten albanere og serbere kan leve i fredelig sameksistens.

Biskop Massafra er biskop i byen Tropoja, dit hundrevis av flyktinger er kommet de siste dagene. Han sier at flyktingene som kommer til Tropoja bare blir fler og fler. Tysklands utenriksminister Klaus Kinkel sier at "tusentalls eller kanskje titusentalls" flyktinger flykter fra Kosovo.

OB/5.6.98

av Webmaster publisert 07.06.1998, sist endret 07.06.1998 - 17:34