Første økumeniske kirke innviet

Bucuresti (KNA) - I den rumenske industribyen Hunedoara (Eisenmarkt) i Transsilvania (Siebenbürgen) er den første økumeniske kirken i landet innviet. I kirken på området til byens sykehus vil den rumensk-ortodokse, gresk-katolske, romersk-katolske og evangelisk-reformerte kirke samt baptistene og pinsevennene feire gudstjenester etter tur. Den mangeårige generalsekretæren i det rumenske Baptistforbundet, Nicolae Gherghita fra Oradea (Großwardein), betegner prosjektet som et "under som forhåpentlig får mange resultater». Også den ortodokse biskop Timothei fra Arad og den gresk-katolske Alexandru Mesian av Lugoj talte for rundt 1000 gjester om en historisk hendelse, som uttrykte en felles innsats for den kristne tro.

Kathpress 23. juni 1998; o: pe

av Webmaster publisert 28.06.1998, sist endret 28.06.1998 - 18:59