Biskoper truer leger med ekskommunikasjon

Madrid (KNA) - Ekskommunikasjon truer spanske katolske leger som foreskriver abortpillen RU486. Også når legens inngrep begrenser seg til å skrive ut en resept, dreier det seg stadig om en direkte medvirkning til en forbrytelse som kan føre til ekskommunikasjon, erklærte den spanske bispekonferansen. Det spanske parlamentet behandler nå et forslag om å legalisere RU486, som nå er forbudt i landet. Det ville i følge biskopene være enda et skritt fra statens side for å innskrenke den naturlige og guddommelige lov for beskyttelse av livet.

Helsekomiteen i parlamentet har enstemmig oppfordret regjeringen å muliggjøre bruken av abortpillen RU486. Politikere fra de venstreorienterte opposisjonspartiene kritiserer biskopens stillingstaken og mener at Spania ikke lenger er en konfesjonell stat.

Kathpress 23. juni 1998; o: pe

av Webmaster publisert 28.06.1998, sist endret 28.06.1998 - 18:59