Biskoper ber regjeringen engasjere seg mot religionsforfølgelse

Manila (CWNews.com) -- Filippinenes katolske biskoper har oppfordret landets president Joseph Estrada om å intervenere til fordel for de kristne som er blitt fengslet av Saudi-Arabias styresmakter. Biskopene gjorde dette i en erklæring den 13. juli ved avslutningen av et nasjonalt bispemøte. Erklæringen var undertegnet av biskop Ramon Argüelles, som er leder for den biskopelige kommisjon for migranter og reisende.

Erklæringen nevner med navn 30 filippinske borgere og en nederlender som sitter i varetekt i Saudi-Arabia. Det er blitt hevdet at ti av dem er blitt løslatt, men ingen har klart å kontakte dem eller finne ut hvor de befinner seg. Biskopene ber presidenten om å intevenere for dem.

Biskopene uttrykte også sin store skuffelse over at deres eget lands regjering så langt ikke har tatt noen særlige initiativer. Arrestasjonene fant sted for snart en måned siden. Selv om den filippinske ambassade i Riyadh har vært taus, har både den amerikanske og britiske ambassade protestert mot arrestasjonene.

av Webmaster publisert 13.07.1998, sist endret 13.07.1998 - 20:35