Martyrbiskop får etterfølger

Vatikanet/Algier (KAP) - To år etter mordet på biskop Pierre Claverie av Oran har pave Johannes Paul II utnevnt martyrens etterfølger. Den nye biskop Alphonse Georger er 62 år gammel og stammer fra Lorraine, men ble allerede ved sin prestevigsel i 1965 viet for erkebispedømmet Alger (Al Jaza'ir). Siden har han bodd i det nordafrikanske landet.

Han var prest i sentrum av Alger og deretter i kystbyen Cherchell. Samtidig underviste han der også i tysk og fransk i en statlig skole. Etter å ha studert kirkerett i Strasbourg ble han i 1977 Domvikar og Dekant i Alger. I denne tiden betjente han også den katolske tyske menigheten i den algirske hovedstaden. Etter flere oppgaver i sjelesorgen og i Vatikanets representasjon i Algeri overtok han i 1995 ledelsen av bispedømmets studiesenter.

Selv om det i dag bare bor noen få offisielt erklærte katolikker i Oran, har byen en intensiv katolsk fortid. I 1509 ble Oran med omland spansk, noe de var til slutten av 1700-tallet. Få år etter det katastrofale jordskjelvet i 1791 ble byen forlatt av de spanske myndighetene, og befolkningen emigrerte til Spania.

Kathpress 10. juli 1998, o: pe

av Webmaster publisert 14.07.1998, sist endret 14.07.1998 - 12:02