Kardinal Oviedo død

Santiago (CWN/Kathpress) - Kardinal Carlos Oviedo Cavada OdeM, tidligere erkebiskop av Santiago, døde mandag 7. desember etter et hjerteattakk, 71 år gammel. Kardinalen ble innlagt på sykehus forrige uke på grunn av problemer i forbindelse med den nevrologiske sykdommen som tvang ham til å gå av i februar i år.

Kardinal Oviedo ble utnevnt til erkebiskop av Santiago av pave Johannes Paul II i 1990, omtrent samtidig med at Chile fikk sivilt styre igjen etter diktaturet under general Augusto Pinochet. Tidligere var han biskop av Antofagasta, og i flere år var han president for den chilenske bispekonferansen.

Kardinal Oviedo var medlem av Mercedarier-ordenen (Ordo Beatae Mariae Virginis de Mercede - OdeM) og hadde doktorgrader fra Universitetet i Chile og Gregoriana i Roma.

Catholic World News 7. desember/ Kathpress 9. august 1998; o: pe

av Webmaster publisert 10.12.1998, sist endret 10.12.1998 - 11:10