Likledet i Torino stilles ut i år 2000

Torino (KAP) - Likkledet i Torino kom godt fra utstillingen forrige vår. Oppbevaringen i det nye gassfylte glasskrinet har vist seg skånsom mot Kristi likklede og dets konservering, erklærte erkebispedømmet Torino etter en ekspertbesiktigelse.

Samtidig diskuterte kommisjonen sammen med Torinos erkebiskop, kardinal Giovanni Saldarini, om den neste utstillingen av likkledet i det hellige år 2000. Da skal kledet, som Kristus etter tradisjonen var innhyllet i etter korsfestelsen, stilles ut mellom 26. august og 22. oktober. Ved den siste utstillingen våren 1998 valfartet 2 ½ million mennesker til klenodiet, som blir oppbevart i domkirken i den norditalienske byen.

Samtidig har visepresidenten for det spanske Sentret for undersøkelse av Likkledet i Torino, Jorge Manuel Rodriguez, erklært at Kristi svetteduk, som oppbevares i den spanske byen Oviedo, og Likkledet i Torino i følge en ekspertkommisjon dekt samme person. Analyse av blodrester fra begge klenodiene har vist at overensstemmelsen er på mer enn 90%. Dermed kan det etter ekspertenes overbevisning ikke være snakk om en tilfeldighet, sier Rodriguez.

Svetteduken i Oviedo har blitt undersøkt av 30 vitenskapsmenn fra Italia, Spania, Storbritannia og USA. I følge Rodriguez kan svettedukens eksistens følges tilbake til 600-tallet.

Kathpress 26. januar og 3. februar 1999; o: pe

av Webmaster publisert 16.02.1999, sist endret 16.02.1999 - 15:14