Sorg over kardinal Silva

Santiago de Chile - Kardinal Raul Silva Henriquez, tidligere erkebiskop av Santiago, er død i en alder av 91 år. Kongregasjonen Salesianere av Don Bosco melder at kardinal Silva døde fredag ettermiddag lokal tid i Santiago. Kardinalen tilhørte denne kongregasjonen.

Kardinalen gikk i årene med militærdiktatur under Augusto Pinochet (1973-90) aktivt inn for respekt for menneskerettighetene. Han grunnla det såkalte "Solidaritetsvikariatet", som bidro til oppklaring av utallige forbrytelser og hjalp dem som var forfulgt av regimet. I 1983 trådte Silva i en alder av 75 år tilbake som erkebiskop av hovedstaden. I Chile har han likevel alltid siden vært regnet som en moralsk autoritet av høyeste rang.

Etter Silvas død er nå kardinal Franz König, tidligere erkebiskop av Wien, den eneste gjenlevende kardinal som er utnevnt av pave Johannes XXIII. Kardinalkollegiet i Den katolske kirke teller nå 155 medlemmer, derav 113 under 80 år som kan delta i pavevalg.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 13.04.1999, sist endret 13.04.1999 - 11:30