22.000 underskrifter for kvinnelige prester

Dublin (KI/KAP) - Rundt 22.000 irer har krevd at kvinner tillates å bli prester. Underskriftslistene er sendt til alle de 35 katolske biskopene, og åtte av dem har hittil bekreftet til organisatorene bak aksjonen at de har mottatt listene. Dette meldes i torsdagsutgaven av Irish Times. En talskvinne for gruppen Brødre og søstre i Kristus" betegner disse biskoppelige svarene som "et lite under" i forhold til den tidligere motstanden fra kirkeledelsen.

Overleveringen av kravet ble i følge talskvinnen overskygget av "prestevielsen" av den irske sangerinnen Sinead O'Connor. Underskriverne distanserer seg fra denne aksjonen. De vil ikke bygge opp noen parallell kirke, men i stedet forandre Den katolske kirke innenfra.

O'Connor ble for to uker siden viet til prest av den "Latinsk-tridentinske" kirke, en utbrytergruppe fra Den katolske kirke som ikke er anerkjent av Vatikanet. I følge britiske nyhetsmeldinger torsdag har hun også henvendt seg til pave Johannes Paul II i et åpent brev og bedt ham om å tillate kvinnelige prester. Samtidig ba hun paven om unnskyldning for at hun for sju år siden rev i stykker et bilde av paven under et fjernsynsshow i USA.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 15.05.1999, sist endret 15.05.1999 - 20:13