Tysk dominikaner æret

Jerusalem/Berlin (KI/KAP) - Dominikanerpateren Aurelius Arkenau, som døde i 1991, blir den 5. august som andre tyske katolske prest posthumt æret av den israelske minnestedet «Yad Vashem» som «Rettferdig blant folkene». Ved en høytidelig seremoni i dominikanerklosteret i Leipzig-Wahren vil den israelske ambassadøren Avi Primor offisielt overrekke medaljen og dokumentet som ytre tegn på hederen til Arkenaus familie og dominikanernes provinsledelse. Dermed blir paterens «livreddende hjelp» til jødiske personer i Det tredje Rike anerkjent.

P. Arkenau hjalp i klosteret i Leipzig forfulgte under naziregimet og reddet deres liv. Tittelen «rettferdig blant folkene» er den høyeste utmerkelse Israel gir til ikkejøder. Som første katolske prest i Tyskland fikk jesuittpateren Heinrich Middendorf posthumt denne tittelen i 1995.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 22.07.1999, sist endret 22.07.1999 - 11:09