Restaureringen av Peterskirken ferdig i september

Vatikanet (KI/KAP) - Restaureringsarbeidene på Peterskirken kommer til å bli ferdige i god tid før Det hellige år 2000. Før september skal de store stillasene, som i to år har dekket til fasaden på verdens mest berømte kirke, være borte.

Fire av de tretten store helgenfigurene samt uret på den høyre balustraden er allerede befridd fra stålstengene og den grønne presenningen. For første gang siden ferdigstillelsen av Peterskirken i 1614 har den grågule travertinsteinen blitt grundig rengjort og skånende konservert. Miljøpåvirkninger, eksos, temperatursvingninger og sur nedbør har gjennom tidene gjort betydelig skade på den 6.000 m² store fasaden.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 28.07.1999, sist endret 28.07.1999 - 11:13