Fremskyndet åpning av basilikaen i Assisi

Roma (KI/KAP) - Den jordskjelvrammede basilikaen Santa Maria degli Angeli i Assisi blir gjenåpnet tidligere enn planlagt. Fredag kunngjorde fransiskanerne at kirken fra 31. juli igjen kan besøkes. Den er bygd over Portiuncula-kapellet, hvor den hellige Frans av Assisi døde. Kirken ble sterkt skadet under det kraftige jordskjelvet i slutten av september 1997.

Skadene er i mellomtiden reparert og den store kirken forberedt på den store pilegrimsstrømmen i Det hellige år. Ved den høytidelige gjenåpningsseremonien på plassen foran basilikaen skal også den sju meter høye forgylte Mariastatuen vies på nytt. Den ble umiddelbart etter det første skjelvet tatt ned fra sin plass på toppen av kirken og skal nå heises opp igjen med en kran.

Fransiskus-basilikaen i Assisi, hvor Frans' grav befinner seg, vil først gjenåpnes til jul. Mens den nederste kirken over ordensgrunnleggerens grav allerede har vært åpen en stund, fortsetter arbeidene i den øvre kirken med Giottos fresker. Der ble to fransiskanere og en ingeniør drept da en del av taket styrtet sammen.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 28.07.1999, sist endret 28.07.1999 - 11:13