Kirken kjemper mot misbruk av blasfemiloven

Islamabad (KI/KAP) - Den katolske kirke i Pakistan har tatt et nytt initiativ i kampen mot misbruket av den såkalte «blasfemiloven». Biskopen av Faisalabad, Joseph Coutts, legger i hovedstaden Islamabad frem en liste over personer som skal medvirke for Kirken i oppklaringen av formodede tilfeller av «Gudsbespottelse». Regjeringens mottakelse av denne listen vil bringe Kirkens anstrengelser for mer rettferdighet «et voldsomt skritt fremover», sa Coutts til journalister. Nå er det den muslimske sidens tur til å legge frem sine forslag.

Den pakistanske regjeringen planlegger i samarbeid med Kirken over hele landet å utnevne kommisjoner for å undersøke anklager for blasfemi, som også etter gjeldende pakistansk lov omfatter spotting av profeten Muhammed. Dette straffes i Pakistan med dødsstraff. Etter Coutts' vurdering er mange med urette blitt beskyldt og dømt. Loven blir ofte brukt av muslimer i personlige stridigheter med forhatte naboer.

I protest mot slike hendelser valgte Coutts' forgjenger i Faisalabad, biskop John Joseph, den 6. mai i fjor å ta sitt eget liv. Likevel finnes det som aldri før røster som hevder at biskop Joseph ble myrdet.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 28.07.1999, sist endret 28.07.1999 - 11:13