Politiet ødela katolsk kirke

Roma - KI (CWN) - Politiet i Kina stormet og ødela mandag en hemmelig katolsk kirke som ble brukt av «undergrunnskatolikkene» som er lojale mot paven, meldte Vatikanets misjonsnyhetstjeneste MISNA torsdag. I følge meldingen stormet politiet bygningen mens minst 200 mennesker var samlet til messe og arresterte to eller tre kirkeledere. P. Li Dexian sa til MISNA at hjemmet hvor messen ble feiret, ble ødelagt. En talsmann for politiet sa at de religiøse hymnene hadde blitt utålelige for hele landsbyen.

Kinas kommunistiske myndigheter tillater bare kristne gudsdyrkelse i statlig godkjente og kontrollerte Patriotiske foreninger, inkludert Den kinesiske patriotiske katolske foreningen, som unngår all kontakt med utenlandske etablissementer, slik som Vatikanet. Kontakter som ønsker å være lojale mot Roma, dyrker hovedsakelig sin religion i undergrunns- eller huskirker og er utsatt for arrestasjoner og sjikane.

Catholic World News 14. oktober 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 19.10.1999, sist endret 19.10.1999 - 14:38