Kardinal Sterzinsky beklager utsagn fra erkebiskop Dyba

Berlin - KI (KAP) - Erkebiskopen av Berlin, kardinal Georg Sterzinsky, vil opprettholde svangerskapsrådgivningen i erkebispedømmet Berlin «i fullt omfang». Kirken vil med det gjøre oppmerksom på at et besøk på rådgivningssentrene vil lønne seg, «også om de ikke utsteder noen attest». Dette sa Sterzinsky i et intervju med Berliner Zeitung på fredag. Men han ga uttrykk for frykt for «at mange kvinner som hittil har kommet, nå ikke vil komme lenger»

Kardinalen bekrefter at det i erkebispedømmet Berlin som i andre bispedømmer finnes legfolk som vil videreføre svangerskapsrådgivningen innen rammene av det statlige systemet som en stiftelse under navnet «Donum Vitae» (Livets gave). Kardinalen gikk mot kritikken som erkebiskop Johannes Dyba av Fulda har rettet mot initiativet og kalt det «Donum Mortis» (Dødens gave). Et slikt utsagn kan man bare dypt beklage, og det er kastet frem alt for impulsivt, sier kardinalen.

Kardinalen betegner det som temmelig lite sannsynlig at pave Johannes Paul II vil gå tilbake på sin instruksjon om å gå ut av det statlige rådgivningssystemet på grunn av en intervensjon fra tolv tyske biskoper ved deres ad limina-besøk i Roma i november. Han sier: «Dersom en biskop mener at Roma har påtvunget ham en avgjørelse som ikke kan forsvares etisk, må han ta konsekvensen og si at han ikke lenger kan utøve sitt embete i samstemmighet med paven».

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 21.10.1999, sist endret 21.10.1999 - 16:12