Vlk, Schönborn og Lehmann i postsynodal arbeidsgruppe

Lørdag 23. oktober ble den europeiske bispesynoden avsluttet etter tre uker med diskusjoner om temaet: Hvordan bringe håp til Europa - Dette var den siste av i alt fem kontinetalsynoder som har til hensikt å forberede Den katolske kirke i ulike verdensdeler på utfordringene kristne står foran i det tredje årtusen. I likhet med de andre synodene, så skrives nå et sluttdokument i form av en såkalt "apostolisk formaning" som undertegnes av paven. Teksten skal nå utarbeides av Johannes Paul II som selv har vært tilhører undre synoden, i samarbeid med en arbeidsgruppe bestående av flere fremstående representanter for de europeiske biskoper. Blant dem er lederen for de europeiske biskoper, erkebiskop Miloslav Vlk i Praha, et levende symbol på de katolske kirker under kommunismen, den dialogorienterte erkebiskopen av Wien, Christoph Schönborn og lederen for den tyske bispekonferansen, biskop Karl Lehmann som representerer et nord-europeisk perspektiv og som har bestemte meninger om hvordan synoden kan forbedres. Den tidlige leder for de europeiske biskoper kardinal Carlo Martini, Milano, er ikke med i arbeidsgruppen.

Vatikanradions skandinaviska avdelning/OB/99-10-25

av Webmaster publisert 25.10.1999, sist endret 25.10.1999 - 23:05