Nye websider til pavebesøket

New Delhi - KI (CWN) - Mandag 10. oktober lanserte de indiske katolske biskopene to nye websider for å offentliggjøre detaljer om det kommende pavebesøket i neste måned og for å spre informasjon om kristendommen i India.

«Websidene kan fordrive frykt, svare på spørsmål (om kristendommen) og gi oss bakgrunn for å snakke om kontroversielle temaer», sa erkebiskop Alan de Lastic av New Delhi.

En av nettsidene inneholder programmet for pave Johannes Paul IIs besøk 5.-8. november, mens den andre vil gi informasjon om kristendommen, Den katolske kirke, Vatikanet og paven fra et indisk perspektiv.

Pavebesøket kommer på et tidspunkt hvor ekstremistiske hindugrupper hevder at kristne driver med tvangsomvendelser i det hovedsakelig hinduistiske landet. Vold mot kristne har økt de siste årene, inkludert mordet på en prest i september og brenningen av en australsk misjonær og hans to unge sønner i januar.

Catholic World News 18. oktober 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)