Pavens spesialutsending i landet

Vatikanet - KI (KAP) - Kurieerkebiskop Marcello Zago, sekretær for Kongregasjonen for folkenes evangelisering, har reist til det borgerkrigsherjede Angola som pavens spesialutsending, melder det vatikanske misjonsnyhetsbyrået Fides. I følge byrået ville Zago overlevere et budskap fra paven til Angolas president Eduardo dos Santos.

Før han dro til Angola understreket erkebiskopen at Den hellige Stols holdning er at bare dialog kan føre til fred i landet, som i nesten fire tiår har vært herjet av borgerkrig. Kirken kan i den forbindelse gjøre sin moralske autoritet gjeldende. Zago erklærte også at han på et møte med de utenlandske diplomatene som er akkreditert i den angolanske hovedstaden Sao Paulo de Luanda, vil gå inn for en fredelig dialog.

Den offisielle anledningen for reisen, som varte til 22. oktober, var et besøk på det katolske universitetet i Angola.

Kathpress 19. oktober 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 29.10.1999, sist endret 29.10.1999 - 10:34