Kardinal O'Connor av New York på sykehus

New York - KI (KAP) - Erkebiskopen av New York, kardinal John J. O'Connor, er innlagt på sykehus på grunn av en cellegiftkur. Den 79-årige kardinalen har de siste to ukene måtte begrense sine aktiviteter kraftig og har heller ikke kunnet feire offentlige messer lenger. Dette erklærte en talsmann for erkebispedømmet på mandag.

I september fjernet legene på Memorial Sloan-Kettering kreftsenter en hjernesvulst hos O'Connor. Tidligere har kardinalen meddelt at han ville trekke seg tilbake etter sin 80-årsdag i januar 2000. Etter kirkeretten må biskoper levere sin avskjedssøknad når de fyller 75 år. Paven avslo i sin tid O'Connors søknad.

Kathpress 19. oktober 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 29.10.1999, sist endret 29.10.1999 - 10:34