Colosseum brukes i markering av motstand mot dødsstraff

Roma - KI (CWN) - En koalisjon som inkluderer den italienske regjeringen, Vatikanet og FN annonserte denne uken at Colosseum skal brukes som del av en kampanje for å få slutt på dødsstraffen rundt om i verden. I erklæringen heter det at det gamle amfiteatret, som vanligvis ligger badet i hvitt lys, skal bli opplyst av gyllent lys i 48 timer hver gang en dødsdom blir omgjort eller utsatt hvor som helst i verden. Aksjonen ventes å starte den 12. desember.

Colosseum ble valgt på grunn av sin historiske tilknytning til dødsstraffen. Det romerske amfiteatret ble brukt til gladiatorkamper og til å drepe kristne martyrer. «Vi ønsker å applaudere de som går med på en utsettelse», sa Staffan De Mistura, direktør for FNs Roma-kontor, torsdag og fortsatte: «Det kommer ikke til å bli noen bebreidelser, ingen kritikk og ingen pekefingre. Men opplagt gledesytringer.»

Catholic World News 25. oktober 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 02.11.1999, sist endret 02.11.1999 - 12:46