Rykter om arkeologiske funn avvises

Vatikanet - KI (CWN) - Vatikanet har bestemt avvist meldinger som har versert i italiensk presse om at arkeologiske skatter har blitt funnet i Janiculum-høyden nær Peterskirken under byggingen av et parkeringsanlegg der. Vatikanets talsmann, Joaquin Navarro-Valls, sier til journalister at utgravningene rundt Janiculum «ikke har avdekket noe av interesse sett fra et arkeologisk perspektiv». Historien om at noen kulturgjenstander var oppdaget, gjemt og fjernet i hemmelighet i nattens løp, karakteriserte han som «latterlig».

Byggingen av et nytt parkeringsanlegg for å gi plass til noen av de millioner av pilegrimer som ventes til jubileumsfeiringen, har vært kontroversiell siden september. Da avdekket utgravninger på et annet sted, som ligger på italiensk og ikke vatikansk territorium, en gammel mur som åpenbart stammer fra det første århundret. Den antas å være fra villaen til Agrippina, mor til keiser Nero. Oppdagelsen førte til at byggeprosessen stanset mens tjenestemennene og arkeologene stakk hodene sammen for å avgjøre om byggeprosessen kunne skade andre verdifulle kulturgjenstander.

Navarro-Valls sier at byggeprosessen nå blir omhyggelig overvåket av tjenestemenn for både Den hellige Stol og den italienske regjeringen, som speider nøye etter arkeologiske funn. Vatikanets talsmann oppfordret journalistene til å spørre disse tjenestemennene, som han sa ville bekrefte hans erklæring om at ingenting av interesse var blitt avdekket.

Catholic World News 29. oktober 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 02.11.1999, sist endret 02.11.1999 - 12:46