Peterskirkens kuppel er ikke skadet

Roma - KI (VIS/Zenit) -Fabbrica di San Pietro (St. Peters verksted), Vatikanets kontor som har ansvaret for vedlikeholdet av Peterskirken, benekter nyhetsmeldinger om at det er funnet skader på kuppelens fundament, struktur og dekorasjoner. I en pressemelding sies det at det er foretatt grundige undersøkelser uten at det er funnet skader, og at nyhetene om saken har vært upresise og feilaktige. Undersøkelsene er del av det ordinære vedlikeholdet.

Det var i fredagens utgave av La Repubblica det ble hevdet at Michelangelos mesterverk, som i Italia bare er kjent under kjælenavnet «cupolone», var i fare. Avisen hevdet at vedlikeholdsarbeiderne med ansvaret for basilikaen, de populære «sampietrini», hver morgen må feie bort små fragmenter som faller ned fra innsiden av kuppelen.

Vatican Information Service og Zenit 9. og 10. november 1999; o: pe

av Webmaster publisert 17.11.1999, sist endret 17.11.1999 - 11:08