Vatikanet forhandler om åpning av kirker

Seoul - KI (KAP) - To høytstående representanter fra Vatikanet besøkte i følge sørkoreanske regjeringstalsmenn for noen dager siden Nord-Korea. Der overlevert de matvareleveranser til en verdi av rundt 1,7 millioner kroner til den hungersrammede befolkningen i det kommunistiske landet. Dette meldte det asiatiske katolske nyhetsbyrået UCA News fredag med henvisning til en pressemelding fra det sørkoreanske Utenriks- og Handelsdepartementet.

Under besøket fra 19. til 23. november søkte også de to representantene fra det vatikanske Statssekretariatet den nordkoreanske regjeringen om tillatelse til at Vatikanet kan sende prester til landet. For tiden finnes det ingen katolske geistlige i Nord-Korea. Dessuten var det spørsmål om å tillate utenlandske prester å feire messe i den eneste åpne katolske kirken i Nord-Korea. Det dreier seg om Changchung-kirken i hovedstaden Pyongyang.

Det sørkoreanske utenriksdepartementet anslår at det for tiden lever ca 800 katolikker i Nord-Korea. Offisielt blir de representert av Det koreanske romersk-katolske Forbund. Tallet på protestanter anslås til rundt 10.000. De blir betjent av flere dusin pastorer. Protestantene har to kirker, begge i Pyongyang, i tillegg til et seminar.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)