Milleniet feires i Betlehem

För första gången på 134 år deltog patriarker, ärkebiskopar och biskopar från tretton kristna kyrkor i Jerusalem i en gemensam gudstjänst i Betlehem på lördagseftermiddagen som inledning till millenniefirandet på de bibliska platserna. Evangelieberättelsen om jesu födelse lästes på grekiska, arabiska, armenska, latin, koptiska, syriska och arameiska.  Därefter bad alla Fader vår på sina egna språk och lyssnade till Händels Halleluja.  Med på gudstjänten var den palestinske ledaren Yassir Arafat som på förmiddagen invigde projektet Betlehem 2000, som medfört en omfattande renovering av gamla stan i den stad där Jesus föddes. Så har exempelvis torget framför Födelsekyrkan blivit bilfritt. I resten av staden pågår ännu många byggarbeten. Det gäller också det "Fredscentrum" som man börjat bygga i stället för den gamla polisstationen framför Födelsekyrkan. Meningen är att alla byggarbeten skall bli färdiga till jul.  

Vatikanradions skandinaviska avdelning/OB/99-12-04

av Webmaster publisert 04.12.1999, sist endret 04.12.1999 - 20:12