Cliff Richards millenniumsbønn stor suksess

London - KI (KAP/Zenit/CWN) - Cliff Richards "Millennium Prayer" topper de britiske hitlistene mot alle odds. Søndag kveld havnet singelen på førsteplass på den britiske Top Ten. Dermed gikk han på bare en uke forbi det irske guttebandet Boyzone. "Jeg er overveldet", sier den 59-årige popveteranen til journalister.

Teksten til sangen er Fader vår og melodien den kjente skotske sangen Auld Lang Syne, som alle engelskspråklige synger nyttårsaften. BBC og mange kommersielle kringkastingsstasjoner har vedtatt å boikotte sangen, fordi de ikke trodde den ville ha noen appell til lytterne, både på grunn av sangerens alder og temaet. En discjockey som trosset boikotten og spilte singelen, fikk sparken. Men kristne grupper i hele Storbritannia slo seg sammen med Cliffs aldrende fans for å sikre at singelen kom på hitlistene. Til og med den nasjonale katolske avisen, The Universe, satte i gang en kampanje for å få folk til å kjøpe platen.

Cliff Richard vil gi alle inntektene til barnehjelp. Den bekjennende kristne artisten bestemte seg for å spille inn sangen for å minne britene på hva den kommende feiringen egentlig handler om. Men EMI, hans plateselskap i 40 år, nektet å gi ut den, så han måtte gå til selskapet Chrysalis records.

Cliff Richard sier: "Jeg har alltid blitt kalt popens snille gutt, men nå finner jeg meg plutselig hatet, med folk i fjernsynet som ber publikum om ikke å kjøpe platen. Men dette er veldedighet. Jeg er bare en popsanger og dette er bare en veldedighetsplate".

Det finnes også dem som mener at kombinasjonen av tekst og melodi er temmelig vulgær.

Kathpress, Zenit og Catholic World News 30. november 1999; o: pe

av Webmaster publisert 07.12.1999, sist endret 07.12.1999 - 13:51