Roma forbereder seg på skrittet inn i det tredje årtusen

Roma - KI (KAP) - En måned før natten som markerer overgangen til år 2000, arbeides det i Roma fortsatt hektisk med forberedelsene til årtusenskiftet. Fortsatt mangler endelig tilsagn fra noen musikere som skal opptre på konserter på tre fremtredende plasser i Den evige stad i "Nettenes natt". Det råder fortsatt usikkerhet om detaljene når det gjelder konsertene på Piazza del Popolo, Piazza Venezia og på plassen foran Quirinalpalasset. Det eneste som er sikkert, er at de avsluttes med et gedigent fyrverkeri over byen. "Vi vet at denne natten er verdens øyne rettet mot Roma", heter det i en erklæring fra den romerske byforvaltningen.

Kameraer fra hele verden vil også morgenen etter rettes mot Roma, for da starter en internasjonalt viktig "jubileumsmaraton" fra Petersplassen. Paven personlig vil velsigne løperne før start. For at ikke løperne skal snuble over omkringliggende rakettrester og sjampanjeflasker, starter byens renholdsverk arbeidet grytidlig.

I Roma blandes festforberedelsene med bekymringen for følgene av År-2000-problemene i datamaskinene. Men alle fra trafikkselskapene til tele- og energiverkene forsikrer at det ikke vil bli noen problemer. Men for sikkerhets skyld stoppes togene i hele Italia mellom 23.30 og 00.30. Helt sorgløse er imidlertid det romerske vannverket, for deres system bygger, som allerede på de romerske keisernes tid, på tyngdekraften, uten motorer og datamaskiner.

Rundt Peterskirken, hvor paven tidlig på kvelden vil takke for det gamle året med et Te Deum, fryktes det trafikkaos, i likhet med andre av Romas knutepunkter. Fjernt fra gallamiddagene og de høylytte folkefestene vil titusener av ungdommer samle seg på Petersplassen og forberede seg på årtusenskiftet med fromme sanger og bønner. Pavens første velsignelse vil gjelde dem, rett etter at fyrverkeriet og klokkeklangen har stoppet.

Kathpress 1. desember 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 07.12.1999, sist endret 07.12.1999 - 13:51