Kristne føler seg ikke lenger trygge i Det hellige Land

Jerusalem - KI (KAP) - De kristne i Det hellige Land føler seg ikke lenger trygge etter striden om moskebyggingen i Nasaret. Planene om å bygge en moske i umiddelbar nærhet av Bebudelsesbasilikaen har ødelagt de tradisjonelt nære og gode forbindelsene mellom kristne og muslimer. Dette sier hjelpebiskop Giacinto Boulos Marcuzzo, som residerer i Nasaret, i et intervju med den tyske ukeavisen Rheinischer Merkur. Skylden for konflikten har ikke de islamske fundamentalistene, men lokalpolitikerne i Nasaret, som hisset opp den islamske befolkningen i valgkampen om byregjeringen.

Hjelpebiskopen understreker at de kristne ikke har noe mot bygging av moskeer. Tidligere har trossamfunnene hjulpet hverandre i byggingen av sine gudshus. Men med det nåværende prosjektet handler det likevel om en provokasjon, hvor politikerne ville utnytte befolkningens religiøse følelser. Marcuzzo appellerte til verdenssamfunnet om å vise solidaritet med de kristne i Det hellige Land.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 10.12.1999, sist endret 10.12.1999 - 19:03