Sodano optimistisk til pavebesøk i Irak og Israel

Roma - KI (KAP) - Kardinalstatssekretær Angelo Sodano har uttalt seg optimistisk om sjansene for de planlagte pavereisene til Irak og Det hellige Land. Dette skriver den katolske dagsavisen «Avvenire» torsdag. Han stoler på at ansvarligheten seirer i det omstridte spørsmålet om byggingen av en moske foran Bebudelsesbasilikaen i Nasaret. Han minner om at det også i Roma er bygd en moske uten at Vatikanet har kommet med noen innvendinger mot den. Problemet i Nasaret er prosjektets «tidspunkt og beliggenhet».

Om hindrene i forberedelsene for pavens Irakreise sier Sodano at i internasjonale forhold kan det i likhet med forhold mellom mennesker oppstå misforståelser. Mellom Vatikanet og Irak har det muligens vært «mangel på kommunikasjon». Han visste ikke hvorfor det ennå ikke var gitt grønt lys, men håpet på at vanskelighetene snart kunne overvinnes.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 10.12.1999, sist endret 10.12.1999 - 19:03