Paven krever hjelp til familier med funksjonshemmede barn

Vatikanet - KI (KAP) - Pave Johannes Paul II har krevd hjelp til familier med funksjonshemmede barn fra staten og på privat basis. I en tale til deltakerne på en kongress med dette tema sa paven at å få et funksjonshemmet barn stiller familiene foran spesielle utfordringer. Familien er stedet hvor nettopp funksjonshemmede barn på spesielt vis kan erfare beskyttelse og omsorg. Familier som tar på seg denne oppgaven, har «rett til støtte», understreket paven.

Ved siden av utdannede spesialister oppfordres også venner og frivillige hjelpere til å bevise at funksjonshemming ikke skaper noen uovervinnelige hindre. Paven ga spesiell anerkjennelse til familier som tar funksjonshemmede barn i pleie eller adopterer dem. Han erklærte at det er et tegn på sivilisasjon å ta imot nettopp de svakeste i samfunnet.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 10.12.1999, sist endret 10.12.1999 - 19:03