Vatikanet fordømmer tvangsabort på 13-åring

Vatikanet(KI/KAP) En 13-årig psykisk utviklingshemmet jente fra Pozzallo ved Ragusa på Sicilia har blitt gravid etter en voldtekt. Faren er trolig en 14 år gammel gutt som er sett mye sammen med jenta i det siste. Jenta kommer fra en fattig og lite ressurssterk familie, og hennes verge søkte om tillatelse til at det ble utført abort. Retten sa ja til dette og ga en rettslig kjennelse til at aborten kunne utføres. Katolske grupper tilbød seg straks å ta seg av den unge jenta og hennes ufødte barn, men dette ble avvist av vergen.

Dette minner om naziterrorens villfarelser, slår Vatikanets avis L'Osservatore Romano fast. Jenta blir behandlet "som en ting, som en gjenstand for andres vilje", heter det i en kommentar søndag. Det spirende menneskelivet blir betraktet som "samfunnets avfall". Fremgangsmåten minner om "barbariet i visse samfunn hvor føreren hersker over liv og død".

Den sicilianske retten har handlet som om det ikke hadde vært 2000 år med kristendom og mange høytidelige menneskerettighetserklæringer som uttaler seg for beskyttelse av livet, understreker p. Gino Concetti i kommentaren i L'Osservatore. Med dette "vender redslene fra nazistenes rasisme tilbake etter 50 år". Avgjørelsen er "en urett mot den juridiske sivilisasjon, en skjendig fornærmelse av den menneskelige samvittighet og en forbrytelse mot livet til et menneske som bare har begått den "feil" å bli til som resultat av en voldtekt av en psykisk utviklingshemmet jente, som ikke har evne til å bestemme over seg selv og sitt eget barn".

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 15.12.1999, sist endret 15.12.1999 - 11:05