Katolikker og jøder sammen mot dødsstraff

Washington - KI (KAP/Zenit) - Representanter for katolikker og jøder i USA har sammen startet en landsomfattende kampanje mot dødsstraff. Ifølge amerikanske medier ønsker begge trossamfunnene med sin aksjon å få debatten om dødsstraff til å blusse opp igjen. Både USAs katolske bispekonferanse og Nasjonalrådet av synagoger vil på nytt gjøre front mot dødsstraffen ved enkeltstatenes parlamenter, hos lokale og nasjonale organisasjoner, hos borgerrettighetsorganisasjoner og i kirker og skoler.

Ifølge de siste meningsmålingene er rundt 70% av alle amerikanere tilhengere av å opprettholde dødsstraffen. Katolikker og jøder vil tydeliggjøre sitt standpunkt om at avgjørelsen om å drepe mennesker verken kan forsvares moralsk eller teologisk. Når det gjelder dødsstraff, blir det alt for ofte bare diskutert enkelte lovaspekter, tall og statistikk, sier en talsmann for jødedommen. Kampen mot dødsstraffen er igjen presserende og viktig, men er nå stort sett glemt. De katolske biskopene har tidligere flere ganger gått ut mot dødsstraffen.

Kathpress og Zenit 7. desember 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 15.12.1999, sist endret 15.12.1999 - 11:05