Biskopene understreker millenniets kristne innhold

London - KI (KAP/CWN) - De katolske biskopene i England og Wales har i et "Milenniumsbudskap" oppfordret til en ny start personlig og samfunnsmessig. De minner med ettertrykk om at millenniet har et kristent utgangspunkt: feiringen av 2000-årsjubileet for Kristi fødsel. Bare dette gir årtusenskiftet sin "spesielle betydning". Jubileumsåret 2000 er en "gyllen mulighet" for hele samfunnet, "det sekulære så vel som det religiøse", til å våge å vende om og foreta en ny start "med Gud, med hverandre og med de fattige", heter det i biskopenes budskap.

For de kristne er Guds Sønn som ble menneske, "håp og tiltro til fremtiden". I Kristus viser "sannheten om det menneskelige liv og dets individuelle og sosiale dimensjon" seg. De kristne må tydeliggjøre denne sannhet for andre gjennom sitt levesett. Til de "beste mulighetene" for å bringe andre nærmere den kristne tro er innsatsen for "et samfunn av retteferdighet, kjærlighet, sannhet og fred". Inngangen i et nytt årtusen er et opprop til de kristne om å fremme disse verdiene. Videre oppfordrer biskopene til "respekt for skaperverket" og gjensidig tilgivelse og forsoning.

Biskopenes budskap må også ses på bakgrunn av den i mellomtiden bilagte striden om den planlagte offisielle 2000-årsfeiringen i Millennium-domen i London. Arrangørene av markeringen hadde opprinnelig bare villet tillate en "meditativ" tekst uten kristne henvisninger. Både den anglikanske og den katolske Kirken truet da med å boikotte feiringen. Til slutt fikk den anglikanske primas og erkebiskop av Canterbury, George Carey, tillatelse til å be en kristen bønn kort før midnatt som henviser til Kristi fødsel.

Kathpress og Catholic World News 9. desember 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 17.12.1999, sist endret 17.12.1999 - 10:35