Paven krever verdensomfattende avskaffelse av dødsstraffen

K: Vatikanet Vatikanet - KI (KAP/Zenit) - Paven har krevd en verdensomfattende avskaffelse av dødsstraffen. "Jeg fornyer min appell til alle ansvarlige om at man kommer til en internasjonal enighet om avskaffing av dødsstraffen", understreket han søndag i sin Angelusbønn på Petersplassen. "Tilfellene hvor det er absolutt nødvendig å fjerne den skyldige, finnes i dag praktisk talt ikke", tilføyde han.

Paven hilste velkommen den planlagte forkynnelsen av Moratoriet mot dødsstraffen i Colosseum samme kveld. Det kommende hellige pr vil være en spesiell anledning for i hele verden å "fremme former for respekt for livet og den menneskelige persons verdighet", tilføyde paven.

Kathpress og Zenit 12. desember 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 17.12.1999, sist endret 17.12.1999 - 10:35