Daglig kveldsbønn på Petersplassen i Det hellige år

Vatikanet - KI (KAP) - I Det hellige år 2000 vil det hver dag holdes en kveldsbønn med avsluttende velsignelse. Fra 26. desember er pilegrimene innbudt til felles bønn og meditasjon klokken 19 (i sommermånedene klokken 19.30) ved obelisken eller på avsatsen foran inngangen, heter det i en meddelelse fra Vatikanet. De som er innbudt, er fremfor alt pilegrimer som nettopp er kommet til Roma eller som skal dra fra byen.

Kveldsbønnen varer en halv time og består av en skriftlesning, trosbekjennelsen, Fader Vår og forbønner for paven, Kirken og verden. Den avsluttende velsignelsen tildeles i pavens navn av en kardinal eller en annen høytstående rangsperson. Hver onsdag rettes innbydelsen til bønn fremfor alt til ungdommen. Vatikanet ber om at pilegrimsgrupper melder seg for det sentrale mottakskontoret SAC (tlf +39.06.696.221).

Kathpress 14. desember 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 22.12.1999, sist endret 22.12.1999 - 18:50