Regjeringen bekrefter pavebesøk i mars

Jerusalem - KI (KAP) - Pave Johannes Paul II vil besøke Israel fra 21. til 26. mars, melder den israelske regjeringen. I kretser i det apostoliske nuntiatur blir det uttrykt ergrelse over at detaljene for reisen blir offentliggjort for tidlig i Israel. Vatikanet har ennå ikke bekreftet meldingen eller kommet med noen offisiell kunngjøring.

Dette blir det første pavebesøket i Israel siden 1964, da pave Paul VI var i Jerusalem. Ifølge den israelske regjeringen vil paven også reise til Betlehem, som står under palestinsk kontroll. Regjeringen i Amman regner med at paven kommer til Jordan umiddelbart før besøket i Det hellige Land.

Ifølge Radio Israel vil paven først besøke Jordan, hvor det er planlagt en dåpsseremoni ved elven Jordan. Det politiske programmet for pavens pilegrimsferd til det hellige land omfatter møter med Israels president Ezer Weizman og statsminister Ehud Barak samt et besøk ved Holocaust-monumentet Yad Vashem. På besøkets andre dag vil paven reise til Betlehem, hvor han vil be i fødselskirken og møte president Yassir Arafat. Andre steder på reiseruten er Genesaretsjøen og Nasaret, hvor det skal holdes en messe i Bebudelsesbasilikaen.

Paven vil ifølge israelske opplysninger overnatte i gjestehuset i Vatikanets ambassade på Oljeberget i Øst-Jerusalem. Under oppholdet i østdelen av Jerusalem vil paven ikke følges av offisielle representanter for Israel.

Kathpress 20. desember 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 22.12.1999, sist endret 22.12.1999 - 18:51