Saligkåringsprosess for Antonio Gaudí kan begynne

Madrid - KI (KAP) - Erkebiskopen av Barcelona, kardinal Ricardo Maria Carles, har gitt tillatelse at det kan åpnes en saligkåringsprosess for den katalanske arkitekten Antonio Gaudí. Gaudí, som døde da han ble påkjørt av en trikk i 1926, har blant annet tegnet den berømte katedralen La Sagrada Familia (Den hellige Familie) i Barcelona.

Etter en polemikk om Gaudís liv og vandel forsvarte Carles anmodningen om saligkåring, som var innlevert av en vennekrets av kunstneren. Der innerømmet han at det er mange meninger om livet og livsverket til byens store geni. Han sa at ulike aspekter ved Gaudís personlighet er misforstått, glemt eller vilkårlig forfalsket, og at han også hadde skjulte sider. En av dem var hans dype og intense åndelige liv, og kardinalen mener at hans arbeider er inspirert av hans dype tro. Gaudí arbeidet på den store katedralen de siste 40 år av sitt liv, men den er fortsatt langt fra fullført. Kardinalen henviser til fasaden på denne kirken, og mener bestemt at uten et dypt åndelig liv og en intens tro kunne arkitekten ikke ha skapt et slikt verk.

Kathpress 12. mars 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 15.03.2000, sist endret 15.03.2000 - 13:07