Den fotballinteresserte paven får Lazio-trøye

Roma - KI (KAP) - Pave Johannes Paul II ventes den 29. oktober som æresgjest til idrettskonkurranser på Olympiastadion i Roma. En fotballkamp mellom det italienske landslaget og et lag sammensatt av utenlandske spillere på italienske lag blir høydepunktet på feiringen av Det hellige år for idrettsfolk. Før kampen vil paven feire messe på stadion og be angelus. Deretter vil han være til stede på ærestribunen, i det minste under første omgang av fotballkampen. I tillegg skal det være en hundremeter og en konkurranse for handikappede.

Idrettsfolkenes jubileum begynner allerede dagen før med en valfart gjennom den hellige dør i Peterskirken og med et festmøte i Vatikanet. Der skal det også presenteres et «Idrettsfolkenes manifest». Der forplikter de internasjonale idrettsforbundene seg til å respektere grunnleggende etiske verdier.

Spillere og ansatte i den italienske mesteren i fotball, Lazio Roma, ga paven sin klubbs himmelblå drakt sist mandag under en messe i Peterskirken. Klubbens president Sergio Cragnotti overrakte trøya med nummer 80 (pavens alder) og navnet «Wojtyla». Lazios svenske trener Sven Göran Eriksson og spillerne Hernan Crespo, Fernando Couto, Fabrizio Ravanelli og Paolo Orlandini deltok i feiringen sammen med sine familier. Argentineren Crespo betegnet møtet med pave Johannes Paul II som «uten tvil den største dagen i mitt liv». Sven Göran Eriksson falt i følge Vatikanradioens skandinaviske avdeling på kne for paven «med ett osäkert leende» og sa senere til italiensk presse: «Jeg er ikke katolikk, men å treffe paven er alltid en sterk opplevelse».

Kathpress 17. oktober 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)
17. oktober 2000

av Webmaster publisert 24.10.2000, sist endret 24.10.2000 - 13:14