Ratzinger ser frem til å bli pensjonert

Vatikanet - KI (CWN/KAP) - Kardinal Joseph Ratzinger, prefekten for Kongregasjonen for Troslæren, har antydet at han venter «utålmodig» på den dagen da han kan trekke seg tilbake fra sin stilling. Kardinalen kom med sine kommentarer som en reaksjon på nyheten om at kardinal Carlo Maria Martini vil trekke seg tilbake i februar og flytte til Jerusalem for å avslutte sitt liv der i bønn og studier. Til avisen Corriere della Sera sier Ratzinger: «Jeg kan godt forstå hans ønske. Dette livet er svært hardt».

Imidlertid innrømmer Troslærekongregasjonens prefekt implisitt at hans egen lengsel etter pensjonering kanskje ikke blir oppfylt. Den tyske prelaten sier at han vil fortsette å gjøre tjeneste så lenge paven ønsket det. Han sa også at det er godt mulig at kardinal Martini vil bli bedt om å fortsette som erkebiskop av Milano i minst noen måneder etter at han fyller 75 år i februar.

Kardinal Ratzinger vil selv fylle 75 år den 16. april 2002, og han har vært prefekt for Troslærekongregasjonen (den tidligere Inkvisisjonen) siden slutten av 1981. I følge hyppige meldinger har han allerede minst to ganger innlevert sin avskjedssøknad, men hver gang har pave Johannes Paul II bedt ham om å fortsette. I følge kirkeretten må katolske biskoper og kardinaler søke paven om avskjed når de fyller 75 år. Imidlertid er det helt opp til paven om han vil innvilge avskjedsøknaden, og noen ganger går det flere år før dette skjer.

Ratzinger lengter etter å kunne skrive flere bøker, noe han i øyeblikket ikke har tid til. Han arbeider med flere emner, men føler at skrivingen går alt for langsomt.

Kathpress 11. september og Catholic World News 10. september 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
10. september 2001

av Webmaster publisert 17.09.2001, sist endret 17.09.2001 - 21:01