Interreligiøst møte for fred i St. Olav, Oslo, 24. januar

Kommisjonen for Rettferdighet og Fred i Oslo katolske bispedømme inviterer til et Interreligiøst møte for fred i verden, torsdag 24. januar, kl. 19.00 - 20.30. Møtet finner sted i St. Olav Domkirke i Oslo.

Det blir mange bidragsytere på arrangementet. May Lisbeth Myrhaug, leder for Kommisjonen for Rettferdighet og Fred, vil innlede om bakgrunnen for markeringen. Dominikanerpater Ellert Dahl o.p. vil tale, og det blir sang bl.a. av Herman Kahan (fra det mosaiske trossamfunn) og St. Olav pikekor. Representanter for ulike religioner og trossamfunn vil fremføre fredsbønner. Både buddhistforbundet, Bahai, hinduer, sikher, den Russisk Ortodokse kirke, den Bosnisk-muslimske menighet, kvekere, Den Anglikanske kirke, Den norske kirke, samt fransiskanere og dominikanere fra Den katolske kirke vil bidra.

Møtet arrangeres samme dag som pave Johannes Paul II inviterer lederne for verdens religioner til fredsbønn i Assisi. På bakgrunn av terrorangrepene 11. september og krigen i Afghanistan skal deltakerne be for ekte fred i verden. Paven ønsker spesielt at kristne og muslimer skal forkynne for verden at religion aldri må være et motiv for konflikter, hat og vold.

Mer om Assisi-møtet

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)
14. januar 2002

av Webmaster publisert 14.01.2002, sist endret 14.01.2002 - 12:52