Avis etterforskes for antikatolisisme

London - KI (CWN) - Den britiske statsadvokaten (Crown Prosecution Service - CPS) vurderer å straffeforfølge avisen The Guardian på grunn av antikatolske uttalelser fra den faste spaltisten Julie Burchill. Avisen kan etterforskes for «oppmuntring til rasehat» atter at Burchill angrep Londons borgermester Ken Livingstones planer for bevilgninger til St. Patrick's Day i London.

Hun skrev at denne begivenheten feirer «nesten tvungent barnemisbruk fra den nasjonale kirken, total diskriminering mot kvinner som ønsker å bli prester, hjelp og oppmuntring til Herr Hitler i en nødsstund og forbud mot abort og skilsmisse». Burchill fortsatte med å fordømme det irske flagget som «the Hitler-licking, altarboy-molesting, abortion-banning Irish tricolour».

John Twomey, en sosialarbeider i The London Irish Center, sendte en klage til politiet og hevdet at artikkelen var i strid med rasediskrimineringsloven Race Relations Act. Politiet i London har sendt saken til CPS, som alltid tidligere har henlagt lignende saker, blant annet mot Sunday Times-spaltisten A. A. Gill, som kalte waliserne «umoralske løgnere, forkrøplete, skinnehellige og sta små troll».

The Guardian insisterer på at redaktører og journalister må ha frihet til å komme med kommentarer, og Julie Burchill har anklaget Twomey for å ville «kvele all kritikk mot Den katolske kirke» og lover å kjempe for denne saken hele veien.

Catholic World News 2. august 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
2. august 2002

av Webmaster publisert 05.08.2002, sist endret 05.08.2002 - 19:07